Ioga Nidra

ioga nidra

És el ioga del son conscient. És una meditació guiada en la qual es redueixen les distraccions de la ment i s’arriben a uns estats de relaxació física, emocional i mental profundes i conscients.

Swami Satyananda Saraswati va recuperar pràctiques antigues dels tantres i a través de la seva adaptació i actualització, va desenvolupar el ioga nidra, una pràctica de meditació i relaxació profunda. Podem traduir el seu nom com “son psíquic” o “son conscient”.

És un mètode sistemàtic i guiat amb el que aprenem a relaxar-nos de forma conscient i que indueix una relaxació física, mental i emocional complerta. Mitjançant els passos proposats, la ment es desentén de l’exterior (tot allò que ens arriba a través dels sentits) i arriba a un estat que es troba entre la vigília i la son. En aquest estat, de forma espontània, es contacta a la vegada amb les dimensions conscients i inconscients, i la ment està excepcionalment receptiva.

 

És una pràctica que, feta de forma continuada, ens permet redreçar patrons de comportament i desenvolupar potencials i aspectes personals que desitgem.

La pràctica de ioga nidra és reconstituent per a cos i ment gràcies al profund estat de relaxació al que s’arriba. Però no només això, sinó que podem millorar l’esquema corporal, la capacitat de concentració, desenvolupar la memòria, augmentar el coneixement, la creativitat i descobrir el nostre potencial interior.

És una pràctica excel·lent en cas de patir estrès, retornant cos i ment a l’equilibri

La pràctica es fa estirat, en postura de relaxació, i la sessió és guiada per l’instructor. Abans d’estirar-nos, es fa un petita preparació respiratòria i corporal a través de moviments suaus que facilitarà la relaxació muscular, emocional i mental.