Canvi i consciència

Canvi i consciencia

Es parla molt que aquesta experiència per la que estem passant canviarà moltes coses, que res tornarà a ser el mateix i que la realitat a la que estàvem acostumats ja no tornarà.
Alguns d’aquests canvis els veiem en positiu després de les descobertes que podem haver fet aquests dies i això ens porta a desitjar que aquests canvis es mantinguin en el temps tot i la tornada al que es diu la “nova normalitat”.
Hem pogut veure com els nivells de contaminació han baixat dràsticament i ha millorat la qualitat de l’aire que respirem i, de retruc, tot i la contaminació lumínica, a la nit podem veure millor els estels.
Hem vist també com pel fet que l’ésser humà s’ha replegat al seu cau, les altres espècies amb les que compartim planeta han tingut més espai per expressar-se de forma lliure.
Si hem estat més temps amb la família, potser hem pogut recuperar formes d’apropament i compartir més temps de converses, jocs, rialles o emocions de tot tipus. I potser també hem estat més pendents de les persones estimades amb les que no tenim contacte físic.

Potser ens hem adonat de que no ens calen tantes coses per viure i hem donat més importància a l’experiència que no pas al posseir.

Totes aquestes descobertes ens poden portar a pensar en establir canvis d’hàbits quan tornem a la “nova normalitat”. I, certament, si no hi ha un canvi d’hàbits en el futur tot això que hem pogut veure i viure, s’esvairà com la boira.
Tot canvi implica sortir de la zona de confort i implica desprendre’s d’alguna cosa. I per fer això, cal tenir una consciència ben desperta, cal actuar i viure cada moment amb atenció. Perquè la tendència natural és tornar i establir-se a la zona de confort. És fàcil desprendre’s quan no es pot tenir, però davant la perspectiva de recuperar allò que es tenia és quan cal estar ben despert per no seguir fent el que es feia, és quan cal estar disposat a desprendre’s de veritat.