Embolcall físic

Embolcall Fisic

A l’entrada “La visió de l’ésser humà”, vàrem veure que, segons la filosofia iòguica, l’ésser humà està organitzat en embolcalls que van del cos físic, que és el més dens i l’únic visible, fins l’embolcall de felicitat, que és el més subtil.

El nom sànscrit per aquest embolcall és Annamaya Kosha. Annamaya vol dir “fet de menjar”, en referència a que aquest embolcall està alimentat pels elements sòlids i líquids que ingerim.

En aquest embolcall hi trobem els ossos, músculs, òrgans, greix, sang,… tot allò que és visible i palpable de nosaltres. És la seu física de tots els altres embolcalls.

Podem veure el cos físic com la nostra casa o el nostre mitjà de transport al llarg de la vida.

Habitualment, si disposem d’habitatge o mitjà de transport, en tenim cura per tal de mantenir-los en bon estat i els condicionem per tal que siguin on lloc còmode on estar.

Al nostre mitjà de transport, li posem el tipus de combustible que necessita i cap altre ja que podríem espatllar el motor si no li donem el “menjar” que li cal. A més, si se li encén algun llum del quadre de comandament, consultem què està fallant i el portem al mecànic per tal que arregli allò que s’ha espatllat. Garantim així que tenim el nostre mitjà de transport apunt i llest per portar-nos allà on necessitem.

I si això ho fem amb un mitjà de transport que ens acompanyarà durant uns anys, perquè no ho fem amb el “mitjà de transport” que ens acompanya tota la vida?

Igual que el mitjà de transport, el nostre cos físic és també sensible a allò que menja. No en va, es diu “fet de menjar”. Si no li donem allò que necessita, podem espatllar-lo.

A més, també té senyals d’alarma que ens indiquen que alguna cosa no va bé. Dolors, zones tenses, problemes digestius, mal de cap, cansament,… el cos ens avisa constantment si no en tenim cura i tenim hàbits perjudicials. Per què habitualment no escoltem aquests senyals? Sovint els ignorem i arribem al límit.

Si un mitjà de transport falla, sempre podem canviar-lo per un de nou. Però si el cos falla, no hi ha possibilitat de canvi… tenim un únic cos per a tota la vida.