Taller Bansuri i Nadha Ioga

El Bansuri, un humil instrument que ens permetrà connectar amb la nostra naturalesa.

Segons els antics místics, l’Univers és en essència vibració. El nostre cos, com tota matèria és energia i transmet una vibració. Passat, present i futur de l’existència manifesta és en l’estadi més subtil, vibració… per tant so, música. El treball que proposem és experimentar a través d’exercicis musicals l’escolta profunda. Un estat que ens permeti apreciar la saviesa dels antics ragues clàssics a través del so cálid i místic del bansuri, un humil instrument que ens permetrà connectar amb la font primordial, amb la nostra naturalesa última, vibracional. Perdent-nos per retrobar-nos. Perdem el nostre ego per trobar el nostre ésser essencial. Ens transcendim.

A càrrec de: Albert G. Galbany

Data: Divendres 24 de maig de 2019
Horari: 19:00

Aportació: 15 €

Imprescindible reservar plaça.

El bansuri és un instrument molt antic, una flauta travessera que existeix des de fa milers d’anys. La paraula bansuri prové del Sanskrit bans (bambú) i swar (notes), és a dir notes de bambú. El Bansuri és un instrument ancestral, molt típic de l’Índia, venerat en aquest país com el diví instrument de Krishna i el seu so és el símbol de la crida a l’espiritualitat. És un fet innegable que la cultura mil·lenària de l’Índia és d’una riquesa col·losal. La música n’és un bon exemple però força desconegut.

La música culta o clàssica de l’Hindustan té un origen molt antic a l’Índia dels Vedes. El sistema actual i les seves composicions anomenades raga, existeixen i perduren des de fa tant de temps que se’n perd la pista. Sempre en constant evolució, la seva essència s’ha mantingut intacte. Reconeguts musicòlegs defineixen aquesta música com la més expressiva i la més variada que hi pugui haver. Grecs, perses, turcs i àrabs, van ser influïts pel refinament i complexitat d’aquesta música. Tots els pobles de l’antiguitat semblen haver considerat a l’Índia com una mena de pàtria de la música.

Què és un raga?

En sànscrit राग rāga, “color, matís”, però també “bellesa, harmonia, melodia”. Un raga és una experiència musical carregada d’emocions que beu i es fonamenta en els principis ètics, consciència espiritual i observació de la Natura. L’observança d’aquests principis naturals és alhora condició d’una bona música i pel músic, signe de la seva qualitat humana.

BansuriAlbert G. Galbany

Ha realitzat estudis musicals al conservatori. Acústica i so en una escola especialitzada. Música clàssica de l’Índia amb el mestre Shyam Sunder, des de 2008. Ha treballat en diferents camps musicals i participat en molts projectes d’estils diferents actuant a auditoris, cicles de concerts i sales de ioga. Ha publicat diversos discos de diferents estils; música chillout, amb el pseudònim dʼegosumtu. Amb el projecte Nadis (musicoteràpia), o el disc de música clàssica de l’Índia “ancient ambient flute”. Creador del projecte ÀNiAM (Aliança de Noves i Arrelades Músiques) entre d’altres. Actualment treballa com a coordinador del cicle de concerts Espai Ànima, que uneix música i salut a lʼhospital de Sant Andreu, a Manresa. Coordinador del cicle de concerts Música i Romànic, concerts a esglésies romàniques i director artístic del festival Sons del camí, projecte enmarcat dins Manresa 2022.

Places limitades

Fes la reserva

Reserva la teva plaça

Nom (*)

Cognom (*)

Correu (*)

Telèfon (*)

* Dades obligatòries