Curs de reeducació respiratòria

La respiració està íntimament lligada a la salut física i a l’estat emocional i mental. Determinats patrons respiratoris, provoquen desequilibris en el sistema nerviós i una pobra aportació d’oxigen.

Debilitat, cansament crònic, tensió muscular, ansietat, dispersió mental,… i molts altres efectes poden ser conseqüència d’una respiració no adient. Totes les cèl·lules del cos necessiten oxigen per desenvolupar la seva funció. Si la respiració és pobra, tots els òrgans se’n poden veure afectats.

En aquest curs de 4 tallers podràs conèixer els mecanismes respiratoris, descobrir quin és el teu patró respiratori i aprendre tècniques per a modificar-lo i reconduir la teva respiració cap a un patró més saludable.

Contingut dels tallers

Taller 1: Descobreix la teva respiració

Un taller pràctic en que podràs connectar amb la teva respiració i observar-la des de diferents aspectes per tal de conèixer les seves característiques. Després de cada pràctica hi haurà un temps per apuntar tot allò que has observat en un quadern d’anotacions personals que se’t lliurarà. Aquestes notes seran la base per a descobrir el patró respiratori en el següent taller.

Taller 2: Els mecanismes respiratoris

Combinarem teoria i pràctica per a conèixer els aspectes anatòmics de la respiració i els seus diferents mecanismes. Veuràs que la respiració natural disposa de diferents opcions per poder-se adaptar a allò que el cos i la ment necessiten en cada moment, sempre i quant no estiguis restringint aquests mecanismes sense adonar-te’n. En una segona part del taller, i  a través de les notes del primer taller, podràs veure quin és el teu patró respiratori i quins mecanismes respiratoris estàs restringint o limitant.

Taller 3: Expandeix la teva respiració

Taller pràctic en que aprendràs un conjunt de tècniques corporals que permeten desbloquejar les diferents zones que poden limitar la respiració d’alguna manera. Veurem també quines són les tècniques més recomanades per a cadascun dels patrons respiratoris i descobriràs així com desfer els frens a la teva respiració natural i plena. Tindràs un dossier amb el recull d’aquestes tècniques per tal que puguis expandir la teva respiració i obrir la possibilitat de canviar el teu patró respiratori.

Taller 4: La respiració, font d’energia i vida

Aprendrem tècniques respiratòries que faciliten la plenitud d’expressió de la respiració i, per tant, la correcta oxigenació, amb l’impacte que això comporta a tots els nivells (físic, emocional i mental). Explicarem també com pots utilitzar aquestes tècniques per energitzar el cos, equilibrar el sistema nerviós o calmar la ment. Disposaràs així d’un recurs que podràs utilitzar sempre que ho necessitis, convertint així la teva respiració en una eina molt potent que et permetrà millorar la qualitat de vida. En el dossier tindràs especificades quines són les tècniques més adients a cada patró respiratori.

Dates i horaris

Els tallers es faran els dissabtes 9, 16, 23 i 30 de novembre, de 09:30 a 13:30:

Preu

El preu del curs complert és de 165 €.
Descompte del 10% per a socis matriculats.
Descompte del 5% per persones amb abonaments de ioga.

Imparteix

Marga Pascual, professora de ioga titulada per l’AEPY i directora de Satya Centre de ioga.

Places limitades

Fes la reserva

Reserva plaça

Nom (*)

Cogoms (*)

Correu (*)

Telèfon (*)

Comentaris

Curs: Reeducació respiratòria

* Dades obligatòries