Monogràfic: Allibera les articulacions

Una articulació és una estructura anatòmica en la que dos o més ossos es posen en contacte. N’hi ha que són fixes i d’altres que són mòbils. Les articulacions mòbils, s’anomenen també articulacions sinovials i són les que permeten major mobilitat. Parlem d’articulacions com el genoll, l’espatlla o els dits.

Les articulacions sinovials, tenen una estructura complexa que permet que els dos ossos puguin moure’s de forma fluida i no lesiva. Compten amb líquid sinovial que actua de lubricant i cartílags que fan una funció protectora dels ossos per tal que els ossos llisquin entre si. Per tal que aquesta estructura funcioni de forma correcta, és necessari que aquests teixits i fluids es mantinguin en òptimes condicions, a través del moviment natural no forçat.

Sovint sotmetem a les articulacions a moltes hores d’immobilitat o tonifiquem en excés la musculatura reduint la possibilitat de moviment de les articulacions. La base de la salut d’una articulació està en el moviment ampli i fluid, que fa que estigui ben lubricada i que els seus teixits estiguin ben alimentats.

En aquest monogràfic farem una sessió pràctica de moviments que ajudaran a lubricar i alliberar les articulacions de les extremitats i zona cervical. És una seqüència basada en la sèrie Pawanmuktasana (Part 1) de Swami Satyananda Saraswati.

Imparteix: Marga Pascual, Directora de Satya Centre de ioga i Professora de ioga.

Data: Divendres 15 de març de 2017
Horari: 18:30 a 20:00

Aportació: 12 €
Socis amb quota: 
Gratuït
Abonaments: 
50% de descompte

Imprescindible reservar plaça.

Places limitades

Fes la reserva

Reserva la teva plaça

Nom (*)

Cogoms (*)

Correu (*)

Telèfon (*)

Monogràfic: Allibera les articulacions

* Dades obligatòries