Postura i emocions

Postura i EmocionsImagina una persona dreta amb el cap caigut, les espatlles també caigudes endavant, l’esquena encorbada, els braços caiguts sense moviment, regió abdominal fluixa, els genolls una mica flexionats i que camina arrossegant els peus. Tens la imatge? Em pots dir alguna cosa de l’estat d’ànim d’aquesta persona? Segur que sí! Segur que penses en una persona trista, pessimista, deprimida.

I és que els moviments corporals i les expressions facials tenen un paper de comunicació entre els membres d’una mateixa espècie de manera que transmeten informació sobre el seu estat d’ànim.

I de la mateixa manera que una postura reflecteix l’estat d’ànim, també l’influencia. És a dir, mantenir una determinada postura corporal indueix canvis a nivell emocional i mental. En aquest enllaç pots veure un vídeo en el que s’explica un experiment que es va fer sobre aquesta influència (el vídeo és en anglès i pots posar subtítols en català o castellà).

Hem dit que mantenir una postura corporal durant un temps influencia en l’estat emocional i mental? Sí! Te n’adones de la potència que tenen les asanes (postures de ioga)? Són postures corporals que es mantenen durant un temps amb fermesa i comoditat i adaptant-les a les pròpies característiques. I quan es mantenen dins d’aquestes premisses, ens ajuden a desenvolupar actituds emocionals i mentals.

També cal que posis molta atenció a les postures que adoptes en el teu dia a dia de forma inconscient, perquè diuen molt de com estàs i també acaben esculpint les teves actituds davant de la vida. Una mala postura corporal, no només provoca alteracions musculo-esquelètiques, sinó que a més a més influeix en el teu quadre emocional. En la mesura que prenguis consciència de la teva postura corporal, podràs intervenir en la seva correcció i també en la seva influència sobre les emocions i la ment.