Ioga?… No tinc temps!

temps de iogaEl que ets avui és el resultat del que vas fer ahir,  el que seràs demà serà el resultat del que facis avui.

Tens cotxe? Si és el cas, segur que quan vas a posar carburant tens ben present si necessita benzina o bé gasoli. Saps que portar-lo massa alt de revolucions pot espatllar el motor i ho respectes. I també tens present l’estat dels pneumàtics, dels frens,… tot plegat per tal que el teu cotxe estigui en bon estat i pugui donar-te un bon servei.

Fas el mateix amb el teu cos i la teva ment? Menges allò que necessita el teu cos? Exercites la teva musculatura de forma adient? Tens en compte i respectes les teves articulacions? Alliberes tensió acumulada? Dones descans a la teva ment?

Sovint tenim molt clar com hem de tractar aquelles coses que posseïm per tal d’allargar la seva vida i garantir el seu bon funcionament. Però, tot i que sembli un contrasentit, moltes vegades ens oblidem del nostre cos i la nostra ment que, per altra banda, ens han d’acompanyar al llarg de tota la vida.

El ritme accelerat del dia a dia posa una exigència elevada sobre el cos i la ment i tendim a pensar que sempre estaran a punt per allò que els hi vulguem demanar. Però cos i ment es desgasten, i molt especialment, si els hi exigim en excés i no els hi donem allò que necessiten per mantenir-se en bon estat.

Cada cop és més habitual patir mal d’esquena, tensió muscular, dolors articulars, males digestions, tensió emocional, dispersió mental, manca d’energia i vitalitat, indicadors de que no estem fent un ús equilibrat del cos i la ment.

Sovint ens deixem arrossegar per les coses que identifiquem com urgents, i que ens omplen el dia a dia. I deixem de banda les coses que realment són importants, pensant que ja trobarem el moment més endavant. Tenir cura de tu potser ara mateix no és urgent, però de ben segur que és important, i molt.

Et convido a reflexionar del tracte que li dones al teu cos i a la teva ment i de si els hi dones els espais d’activitat i de descans que necessiten. Tens espais per tu? T’escoltes i et sents? És bona idea tenir cura d’un mateix abans que sigui urgent fer-ho.