Yin ioga

El Yin ioga vincula el Hatha ioga amb la teoria dels meridians de la medicina tradicional xinesa i la ciència occidental (investigació de les fàscies i teixit connectiu i anatomia del ioga funcional). Els seus precursors són els mestres de ioga Paul Grilley , Sarah Powers i Bernie Clarck. La pràctica del Yin ioga és una pràctica passiva que ens permet treballar amb els teixits més profunds com lligaments, tendons, articulacions, fàscies….i això és possible deixant la musculatura relaxada i mantenint les asanes durant un cert temps en quietud.

A l´inici de la pràctica ens disposem a crear un estat de presència per portar la ment al moment present, fem una petita meditació, pranayama (exercici respiratori) i/o una petita seqüència de moviments lents, conscients per començar a activar l´energia. Tot seguit comencem amb les asanes més suaus per seguir després amb les més exigents. Entrem a la postura buscant un límit còmode, farem servir suports, mantes, coixins…per poder deixar anar el cos i disposar-nos a estar en quietud durant un cert temps (2 a 5 minuts depenent de la postura i el nivell).

En les sessions treballem l´atenció plena tant amb les meditacions com amb l´observació de les sensacions que van apareixent mentre mantenim les postures, estimulem també el flux d´energia vital (Prana, Qi) mitjançant la tensió/compressió, la respiració i també amb la meditació. Al final de la sessió fem una petita relaxació (Savasana) per integrar tot el treball que hem fet durant la pràctica.

Els beneficis de la pràctica de Yin són tant a nivell físic, ja que estimulem els teixits profunds hidratant-los i amb el temps s´allarguen aconseguint més flexibilitat i rang de moviment a les articulacions, en definitiva, estan més saludables. Donem molta importància a sentir les sensacions que van apareixent tant física, com mental i emocionalment. Se´ns presenta l´oportunitat d´estar atents al moment present encarant qualsevol sensació que apareix.  A través de la quietud donem espai a les emocions per ser tal com són, no com volguéssim que fossin. I a nivell energètic s´estimula el flux d´energia vital (Prana,Qi) pels canals que recorren el cos a través del teixit connectiu (Nadis, Meridians). En la pràctica de Yin tenim en compte que hi ha infinitat de formes de cossos diferents a nivell osteo-esquelètic i sempre adaptem la postura al nostre cos i les nostres possibilitats. “Hi ha postures que fem, postures que podrem arribar a fer amb el temps i d´altres que mai podrem fer”.

En una pràctica en grup serà important respectar al màxim la puntualitat a l´hora de començar i també el silenci i centrament durant tota la pràctica tan per a tu com per respecte al la resta de practicants.